More Website Templates at TemplateMonster.com!

Niezbędne elementy nowoczesnej linii technologicznej do wypieku chleba – wagodzielarka.

wagodzielarkaTypowa linia do wypieku chleba składa się z takich elementów jak np. wagodzielarka, wydłużarka, zaokrąglarka stożkowa oraz międzygarowania statyczna. Nie ulega większej wątpliwości, że wagodzielarka to jedno z najważniejszych urządzeń takiej linii.

Głównym zadaniem tej maszyny jest objętościowe dzielenie ciasta. Dzięki pracy automatycznej wagodzielarki uzyskuje się kęsy ciasta o jednakowej gramaturze, a jednocześnie eliminuje się uciążliwą pracę ludzką.

Warto powiedzieć o jeszcze jednej zalecie jaką cechuje się wagodzielarka, chodzi o nie powodowanie tzw. efektu ''zmęczenia ciasta'', co ma duży wpływ na finalny efekt całego wypieku. Sama obsługa wagodzielarki nie powinna nastręczać żadnych problemów, ponieważ jej praca jest w pełni zautomatyzowana, a ustawianie wielkości poszczególnych kęsów zazwyczaj odbywa się za pomocą prostego pokrętła.. Nie bez znaczenia jest także fakt bardzo łatwego i szybkiego czyszczenia oraz konserwacji wagodzielarki.

Można powiedzieć, że to stosunkowo proste urządzenie jest dziś niezbędne w każdej piekarni. W zdecydowany sposób przyspiesza proces produkcji, a przy tym daje gwarancję wysokiej jakości wypieków.